https://www.youtube.com/watch?v=dkAlOMPdteY

Klank is een ervaring die voorbijgaat aan taal.

Concerten

Medicine Music

Stembevrijding

Free your Voice!

Mantra On The Spot!

Jouw persoonlijke boodschap

Biografie

Stembevrijding

Stembevrijding…. zoveel meer dan zingen en geluid maken.

De stem is een uniek instrument waarmee je je kunt uiten, waarmee je in woorden/geluid duidelijk kan maken wat er in jezelf speelt. Ieder mens is uniek en heeft een uniek stemgeluid.
Je stem laten horen is ook zichtbaar zijn, je waarheid spreken en ruimte innemen.
Als je een blokkade voelt in je keel, kan het zijn dat dit iets zegt over gevoelens die je ervaart; als onzekerheid, je niet goed genoeg voelen, twijfel, angst, zenuwen.

“ Ik heb zelf te maken gehad met langdurige heesheid en dit resulteerde in een poliep op mijn stembanden. Ik besefte dat dit te maken had met stelselmatig over mijn grenzen te gaan. Het voelen van mijn grenzen vond ik lastig; mijn mind vond dat het allemaal moest kunnen. Ik stond altijd ‘aan’. Bij mij uitte zich dat in heesheid, ontzettende last van mijn spijsvertering, spierklachten en slecht slapen. Op dat moment dacht ik dat het allemaal erbij hoorde. Mijn stem zei letterlijk: stop!
Mijn stem is een goede graadmeter van hoe ik me voel. Mijn stem is een goede spiegel richting mezelf. Als ik in balans ben, dan klinkt mijn stem gegrond en krachtig.”

Iedereen kan zingen echter veel mensen hebben de overtuiging dat ze dit niet kunnen of durven.
Heb jij de overtuiging dat je niet kunt zingen? Er gaan gedachtes door je hoofd als; ik zing vals, ik zing te hard, uit de maat of mijn geluid klinkt iel; ben ik wel goed genoeg? Angst, schaamte of onzekerheid...
Bewust beleefde angst brengt je bij je moed. Moed en angst gaan gaan hand in hand Alles wat onder ogen gezien wordt, kan zich bevrijden. Expressie geven aan je emoties en zingen, is loslaten.
Wil jij je stem lekker laten flowen? Wil jij volledige vrijheid ervaren en uitdrukking geven aan je gevoel?
Kom dan naar een van mijn workshops of boek een individuele sessie.

Wil jij:
– Jouw eigen authentieke stem ontdekken.
– Ervaren wat de trilling van je stem voor je kan doen
– Uitdrukking geven aan je gevoel d.m.v. klanken om emoties door je heen laten stromen.
– Leren zingen zonder blokkades.
– Volledige vrijheid in lichaam en geest ervaren.
– De bevrijdende werking van je stem ervaren.

Geef je emoties een stem!

Mantra On The Spot

Jouw eigen mantra met joúw persoonlijke boodschap!

Hoe tof is het als jíj je eigen mantra schrijft met jouw persoonlijke boodschap!? Een mantra die je thuis vaak kunt herhalen door het zelf te zingen of naar de opname te luisteren. Waardoor al jouw cellen gaan geloven dat datgene wat jij jezelf toewenst al aan het gebeuren is! En het geheim is, het is helemaal niet moeilijk om te doen, Ik faciliteer dit stap voor stap en stem me af op jouw energie en proces.
Jij mag kiezen of jij jouw eigen mantra zelf of samen met mij gaat zingen, óf dat ik het voor jou zing zodat je je eigen mantra kan ontvangen.

Voor wie is dit?
Je kunt een sessie voor jezelf boeken, of met een kleine groep. Het is een cadeau'tje aan jezelf of aan een ander. We gaan een mooie reis maken samen waarin we meditatie gebruiken en waarin je ook een korte klankreis van mij zal ontvangen zodat je helemaal kunt ontspannen. Daarna ga jij je afstemmen op jouw wens, hoe sta jij in je volste kracht en welke mantra is hierbij ondersteunend.
Wens jij een ander, of jezelf een mooie wens toe? Of kun je op dit moment wel een steuntje in de rug gebruiken? In wat voor situatie je ook zit, voor een eigen mantra voor jezelf of voor je groep is het altijd het juiste moment!

Wat zijn mantra’s?

Het woord mantra stamt als woord af van de Sanskrietwoorden Manasah (geest) en Tra (bevrijding van de geest). Een mantra is een woord, zin, gebed of wijze uitspraak met een positieve boodschap. Door het zingen en reciteren (herhalen) van mantra's kom je uit je denkgeest en in een meditatieve staat. De woorden hebben een creatie kracht in zich.
Een mantra heeft een helend en reinigend effect op het lichaam en de geest. Door het opzeggen of zingen van een mantra ontstaan er bepaalde trillingen die van invloed zijn op het energieveld van je lichaam. Het gaat dus in principe om de positieve en helende kracht van klanken en trillingen.

Biografie

Musician from Heart & Soul.
Singer - Songwriter, Piano, Zang, Harmonium, Bluesharp.

Nienke is waar de muziek is.
‘Als je iets wil, dan kun je het ook’, is Nienke ’s motto. Vanaf haar zesde speelt ze piano en vanaf haar tiende schrijft ze haar eigen nummers. In 2005 begon haar muzikale loopbaan on stage. Met haar toenmalige band D’Anoukki trad ze op in binnen- en buitenland.
Tijdens een muzikale reis naar Gambia nam ze met de Gambiaanse rapper T-Smallz een Reggae EP op. Samen toerden ze door Gambia, met als highlight een optreden in het nationale stadion voor een publiek van duizenden ter gelegenheid van de 'Independence day'. In China deed ze een theatertour met toparrangementen van twee van haar nummers. Die voerde ze uit met een groot orkest, voor 4000 mensen. Met it all Started in de Nineties, een DJ act, trad ze op op grote podia. Een van de high lights was de afsluiting in de megatent op de Zwarte Cross, voor een publiek van 15.000 mensen.

De aanloop naar Medicine Music is het persoonlijke verhaal van zangeres/pianiste Nienke Crijns (artiestennaam Nienke SoulSound). Vanaf 2005 trad ze op in binnen- en buitenland, totdat ze in 2019 een poliep op haar stembanden kreeg waardoor ze haar stem een jaar niet kon gebruiken. Haar stem herstelde moeizaam, en daarom gaf ze haar muzikale loopbaan een nieuwe richting.
“Mijn stem is mijn instrument, mijn levenspad, mijn alles. Na een operatie aan mijn stembanden mocht ik amper praten en ging ik veel de natuur in. Doordat ik letterlijk vertraagde, leerde ik beter voelen. Na verloop van tijd verminderden de klachten. Voelen is een uitdaging, maar het levert zoveel op. Ik heb een sterke drijfveer om ook anderen te inspireren met dat inzicht: Medicine Music gaat over leven vanuit intuïtie en gevoel.”

Medicine Music is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen en overgave. Zang, mantra’s en intuïtieve klanken geven de luisteraar toegang tot diep voelen.

De muziek van Nienke, is HIER te beluisteren op Spotify.

Event Agenda

Januari, 17
Private Event voor de Gelukzoeker
Cultuurhuus Beek Ubbergen
Januari, 22
Mantra Singing Circle
Bell Tent Oosterhout
Januari, 28
An inner journey: medicine music & hatha yoga soft flow
Jeugdhuis Pius X in Echt
februari, 12
Music & Medicine Evening (magic truffles en cacao)
House of Huathe Eindhoven
februari, 14
Mantra & Singing Circle
Bell Tent Oosterhout
februari, 23
Healing<>Music<>Love
Ikawei Nijmegen
Maart 5
Yin Yoga & Muzikale Reis
Yogapoint Nijmegen
Maart, 11
An inner journey: medicine music & hatha yoga soft flow
Jeugdhuis Pius X in Echt
Maart, 19
Mantra & Singing Circle
Bell Tent Oosterhout
Maart, 22
Intuïtief Klank Ligbad
De Oorsprong Nijmegen
Maart, 30
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Mei, 20
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Jun, 10
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Sept, 9
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Okt, 21
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Okt, 29
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Nov, 1
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Nov, 19
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Dec, 16
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness
Dec, 28
Concert bij het Mineraalbad
Elaisa Wellness

Contact