https://www.youtube.com/watch?v=dkAlOMPdteY

Klank is een ervaring die voorbijgaat aan taal.

Concerten

Medicine Music

Stembevrijding

Free your Voice!

Muziekles

Piano, Harmonium, Sing & Songwrite

Over Nienke

Inspiratie concerten

Lekker relaxed zitten of liggen en diepe ontspanning voelen terwijl je luistert naar aardse en hemelse klanken?
Klanken die je raken en binnenkomen tot in het diepst van je wezen en die je hart openen.
Helemaal zijn in het hier en nu.
Graag neem ik je mee op een zintuigelijke en kleurrijke reis. Van eigen geschreven nummers en mantra’s tot intuitieve klanken, die ik op dat moment improviseer.
Klanken met mijn stem, begeleidt op de piano en Harmonium en instrumentale pianostukken.

Ik maak Medicine Music. Dit is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen en overgave; muziek die werkt als een medicijn.
Met mijn Medicine music wil ik je naar ontspanning brengen, inspireren je leven te leiden vanuit voelen.
Luister hier mijn album 'Medicine Music' op SPOTIFY.

Stembevrijding

Stembevrijding…. zoveel meer dan zingen en geluid maken.

De stem is een uniek instrument waarmee je je kunt uiten, waarmee je in woorden/geluid duidelijk kan maken wat er in jezelf speelt. Ieder mens is uniek en heeft een uniek stemgeluid.
Je stem laten horen is ook zichtbaar zijn, je waarheid spreken en ruimte innemen.
Als je een blokkade voelt in je keel, kan het zijn dat dit iets zegt over gevoelens die je ervaart; als onzekerheid, je niet goed genoeg voelen, twijfel, angst, zenuwen.

“ Ik heb zelf te maken gehad met langdurige heesheid en dit resulteerde in een poliep op mijn stembanden. Ik besefte dat dit te maken had met stelselmatig over mijn grenzen te gaan. Het voelen van mijn grenzen vond ik lastig; mijn mind vond dat het allemaal moest kunnen. Ik stond altijd ‘aan’. Bij mij uitte zich dat in heesheid, ontzettende last van mijn spijsvertering, spierklachten en slecht slapen. Op dat moment dacht ik dat het allemaal erbij hoorde. Mijn stem zei letterlijk: stop!
Mijn stem is een goede graadmeter van hoe ik me voel. Mijn stem is een goede spiegel richting mezelf. Als ik in balans ben, dan klinkt mijn stem gegrond en krachtig.”

Iedereen kan zingen echter veel mensen hebben de overtuiging dat ze dit niet kunnen of durven.
Heb jij de overtuiging dat je niet kunt zingen? Er gaan gedachtes door je hoofd als; ik zing vals, ik zing te hard, uit de maat of mijn geluid klinkt iel; ben ik wel goed genoeg? Angst, schaamte of onzekerheid...
Bewust beleefde angst brengt je bij je moed. Moed en angst gaan gaan hand in hand Alles wat onder ogen gezien wordt, kan zich bevrijden. Expressie geven aan je emoties en zingen, is loslaten.
Wil jij je stem lekker laten flowen? Wil jij volledige vrijheid ervaren en uitdrukking geven aan je gevoel?
Kom dan naar een van mijn workshops of boek een individuele sessie.

Wil jij:
– Eigenheid ontdekken in jouw stem.
– Ervaren wat de trilling van je stem voor je kan doen
– Uitdrukking geven aan je gevoel d.m.v. klanken om emoties door je heen laten stromen.
– Leren zingen zonder blokkades.
– Volledige vrijheid in lichaam en geest ervaren.
– De bevrijdende werking van je stem ervaren.

We gaan aan de slag met:
– Meditatie en lichaamswerk (yoga of tandava; meditatief bewegen) zodat je je ontspannen voelt.
– Visualisaties.
– Ademhalingsoefeningen
– Improvisatie met klanken en geluiden.

Geef je emoties een stem!

Muziekles

Piano of Harmonium les

Wil je piano of Harmonium leren spelen? Of kun je het al en wil je je skills verdiepen?
Mijn manier van lesgeven stem ik af op jouw behoeften. Als jij weet wat je wil leren en daarover heel enthousiast bent, is dát wat we gaan doen. Ik weet als geen ander dat dit inspirerend werkt en dat maakt dat je er dan thuis vervolgens mee aan de slag gaat.

Songwriting les

Wil je leren hoe je een eigen nummer schrijft?
Is je basis-instrument piano, Harmonium (of eventueel gitaar)?
Stapsgewijs leer je in deze workshop hoe je muziek componeert, teksten schrijft en beiden samenvoegt.
Ook als je al een aantal songs klaar hebt, kan ik je helpen die te verfijnen en verbeteren.
Als je van plan bent voor publiek te gaan optreden, kan ik je o.a. tips geven over je podiumpresentatie, je houding en het bevorderen van interactie met je publiek.

Over Nienke

“Mijn stem is mijn instrument, mijn levenspad, mijn alles. Na een operatie aan mijn stembanden mocht ik amper praten, en ging ik veel de natuur in. Doordat ik letterlijk vertraagde, leerde ik beter voelen. Na verloop van tijd verminderden de klachten. Daarna besloot ik alleen nog maar dingen te doen waar ik een volledige ‘ja’ op voelde. Voelen is een uitdaging, maar het levert zoveel op. Ik heb een sterke drijfveer om ook anderen te inspireren met dat inzicht: Medicine Music gaat over leven vanuit intuïtie en gevoel.”

Medicine Music is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen en overgave. Zang, mantra’s en intuïtieve klanken geven de luisteraar toegang tot diep voelen.

Het nieuwe album van Nienke SoulSound, Medicine Music, is nu te beluisteren op Spotify. Medicine Music werkt als een medicijn. De muziek brengt ontspanning, en inspireert mensen om hun leven te leiden vanuit voelen.

De aanloop naar Medicine Music is het persoonlijke verhaal van zangeres/pianiste Nienke Crijns (artiestennaam Nienke SoulSound). Vanaf 2005 trad ze op in binnen- en buitenland, totdat ze in 2019 een poliep op haar stembanden kreeg waardoor ze haar stem een jaar niet kon gebruiken. Haar stem herstelde moeizaam, en daarom gaf ze haar muzikale loopbaan een nieuwe richting.

‘Als je iets wil, dan kun je het ook’, is Nienke ’s motto. Vanaf haar zesde speelt ze piano en vanaf haar tiende schrijft ze haar eigen nummers. In 2005 begon haar muzikale loopbaan on stage. Met haar toenmalige band D’Anoukki trad ze op in binnen- en buitenland.
Na een muzikale reis naar Gambia nam ze met de Gambiaanse rapper T-Smallz een EP op, en tourde ze door Gambia. In China deed ze een theatertour met toparrangementen van twee van haar nummers. Die voerde ze uit met een groot orkest, voor 4000 mensen. Tegenwoordig combineert ze piano, Indiaas harmonium, tanpura en bluesharp met zang. Ze geeft ligconcerten en workshops stembevrijding.

Event Agenda

Oktober, 1
Meditatie Concert
Van Gogh Kerkje Nuenen
Oktober, 3
Balkon Concerten Roermond
Oranjerie Roermond
Oktober, 24
Stembevrijding workshop
Lively Yoga, Maastricht
Oktober, 29
Yin XL & Savasana Concert
Licht op Yoga, Eindhoven
November, 16
Ontspannings Concert
Lively Yoga Maastricht
November, 20
Workshop Stembevrijding 'Vind jouw authentieke Stem'.
De Lichternis, Oostvoorne

Contact