Over Mij

Musician from Heart & Soul.
Singer – Songwriter, Piano, Zang, Harmonium, Bluesharp.

Mijn stem is mijn instrument, mijn levenspad, mijn alles. 

Ik geloof in de helende kracht van muziek. Muziek die je raakt in hart en ziel, die diepe ontspanning brengt en die je emoties in beweging zet. Ik wil je inspireren je leven te leiden vanuit je innerlijke kracht en vertrouwen in jezelf.

Vanaf mijn zesde speel ik piano en vanaf mijn tiende schrijf ik eigen nummers. Van pop-rock tot reggae en sinds 2019 Medicine Music. De aanloop naar Medicine Music is mijn persoonlijke verhaal. Vanaf 2005 trad ik op in binnen en buitenland, voor kleine en duizenden publiek, totdat er in 2019 na langdurige heesheid een poliep op mijn stembanden ontdekt werd. 

Na de operatie aan mijn stembanden mocht ik 6 weken lang amper praten en ging ik veel de natuur in. Door de stilte en de vertraging die ik ervaarde ontstonden en momenten van reflectie en heldere inzichten. Ik besefte dat dit te maken had met stelselmatig over mijn grenzen gaan. Het voelen van mijn grenzen vond ik lastig; mijn mind vond dat het allemaal moest kunnen. Ik stond altijd ‘aan’. Bij mij uitte zich dat in heesheid, ontzettende last van mijn spijsvertering, spierklachten en slecht slapen, Op dat moment dat ik dat het allemaal erbij hoorde. 

Mijn stem zei letterlijk: stop! 

Het herstel verliep moeizaam en ik heb 1,5 jaar niet kunnen zingen. Door de vertraging leerde ik beter voelen en na verloop van tijd verminderde de klachten.

Sinds die tijd ben ik begonnen om de ervaringen die ik tegenkom in mijn leven te vertalen naar muziek. Ik nam me voor om alleen nog dingen te doen vanuit mijn hart, intuïtie en kracht. Het was tijd om mijn licht te gaan schijnen en te gaan staan voor wie ik in essentie ben. Ik voel een sterke drijfveer om andere te inspireren met dat inzicht, via mijn eigen geschreven muziek. 

Medicine Music inspireert je om jouw licht te schijnen, om jouw eigen lied te zingen. 

Highlights:

* Tijdens een muzikale reis naar Gambia nam ik met de Gambiaanse rapper T-Smallz een Reggae EP op. Samen tourden we door Gambia, met als highlight een optreden in het Nationale Stadion voor een publiek van duizenden ter gelegenheid van de ‘Independence day’.

* In China deed ik een theatertour met toparrangementen van twee van mijn eigen nummers. Die voerde ik uit met een groot orkest, voor 4000 mensen.

*Met it all Started in de Nineties, een DJ act, trad ik op op grote podia. Een van de high lights was de afsluiting in de megatent op de Zwarte Cross, voor een publiek van 15.000 mensen.